ေစတနာရွင္ Blog သို႔လာေရာက္လည္ပတ္သူအားလံုး ကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာ က်န္းမာခ်မ္းသာ၍ လိုရာဆႏၵျပည့္၀ၾကပါေစ...။ အႀကံေပးလိုလွ်င္ျဖစ္ျဖစ္၊ ဆက္သြယ္လွဴဒါန္းလိုလွ်င္ျဖစ္ျဖစ္ saytanarshin48@gmail.com ၊ Phone 0931126095 သို႔ ဆက္သြယ္ေမးျမန္းႏိုင္ပါတယ္...။

Tuesday, January 22, 2013

ၾကက္သားသီဟိုဠ္ ေဆးဘဲဥ

ၾကက္သားသီဟိုဠ္ ေဆးဘဲဥ
• • • • • • • • • • • • • • •

ပါ၀င္ပစၥည္း
=======
၁။	ဆီ	-	စားပြဲဇြန္း  ၄ဇြန္း
၂။	ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း	-	အနည္းငယ္
၃။	ၾကက္သြန္နီ	-	၁ လုံး
၄။	ေျပာင္းဖူးအေသး	-	၃ဖူး
၅။	ပန္းင႐ုတ္ပြအစိမ္း	-	၁ က်ပ္သား
၆။	သီဟိုဠ္ေစ့အလံုး	-	၁ က်ပ္သား
၇။	ၾကက္သြန္ၿမိတ္	-	အနည္းငယ္
၈။	ၾကက္သား	- ၁၀ က်ပ္သား (အ႐ိုးမပါ)
၉။	ေဆးဘဲဥ	-	၁လံုး
၁၀။	ခ႐ုဆီ	-	စားပြဲဇြန္း ၁ဇြန္း
၁၁။	ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၁၂။	ဟင္းခတ္အမႈန္႔	-	အနည္းငယ္
၁၃။	အ႐ိုးျပဳတ္ရည္	-	အနည္းငယ္

ခ်က္ျပဳတ္ျပင္ဆင္နည္း
=============
၁။	အ႐ိုးထုတ္ထားေသာၾကက္သားကို 
အေနေတာ္အတံုးေလးမ်ားျဖစ္ေအာင္လွီးပါ။

၂။	ေဆးဘဲဥကို ၄စိတ္စိတ္ထားၿပီး၊ 
သီဟိုဠ္ေစ့အလံုးကို ဆီပူပူတြင္ 
ခဏေၾကာ္ၿပီးဆယ္ထားပါ။

၃။	ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း ဆီသတ္ၿပီး
 ၾကက္သားထည့္ကာ ပါ၀င္ေသာ အရသာမ်ားကို
ထည့္၍ သမေအာင္ေမႊၿပီး 
မီးျပင္းျပင္းႏွင့္ခ်က္ပါ။

၄။	ၾကက္သားမက်က္တက်က္တြင္
 ၾကက္သြန္နီ၊ ပန္းင႐ုတ္ပြစိမ္း၊
 ေျပာင္းဖူးေသးတုိ႔ကို ထည့္ၿပီးခ်က္ပါ။ 
ထုိ႔ေနာက္ အ႐ိုးျပဳတ္ရည္ အနည္းငယ္ထည့္ပါ။

၅။	ခ်က္ထားေသာ ၾကက္သားေပၚတြင္
 ေၾကာ္ထားေသာ သီဟိုဠ္ေစ့အလံုးႏွင့္ 
၄စိတ္စိတ္ထားေသာ ေဆးဘဲဥကိုလွေအာင္ထည့္ပါ။

၆။	ၾကက္သြန္ၿမိတ္ကို အေပၚမွအုပ္ပါ။ 
အနံ႔အရသာေမႊးႀကိဳင္ေနၿပီး လ်င္ျမန္လြယ္ကူေသာ
 ၾကက္သားသီဟိုဠ္ေဆးဘဲဥ တ႐ုတ္ဟင္းလ်ာကို
အျပင္မွာ ၀ယ္ယူရန္ မလိုဘဲ
ကိုယ္တုိင္ခ်က္ျပဳတ္သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါသည္။


• ဤၾကက္သားသီဟိုဠ္ေဆးဘဲဥ ခ်က္ျပဳတ္ျပင္ဆင္နည္းကို
 Feel 3 Gold  စားေသာက္ဆုိင္မွ ကူညီပါသည္။
ၾကက္သားသီဟိုဠ္ ေဆးဘဲဥ
• • • • • • • • • • • • • • •

ပါ၀င္ပစၥည္း
=======
၁။ ဆီ - စားပြဲဇြန္း ၄ဇြန္း
၂။ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း - အနည္းငယ္
၃။ ၾကက္သြန္နီ - ၁ လုံး
၄။ ေျပာင္းဖူးအေသး - ၃ဖူး
၅။ ပန္းင႐ုတ္ပြအစိမ္း - ၁ က်ပ္သား
၆။ သီဟိုဠ္ေစ့အလံုး - ၁ က်ပ္သား
၇။ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ - အနည္းငယ္
၈။ ၾကက္သား - ၁၀ က်ပ္သား (အ႐ိုးမပါ)
၉။ ေဆးဘဲဥ - ၁လံုး
၁၀။ ခ႐ုဆီ - စားပြဲဇြန္း ၁ဇြန္း
၁၁။ ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၁၂။ ဟင္းခတ္အမႈန္႔ - အနည္းငယ္
၁၃။ အ႐ိုးျပဳတ္ရည္ - အနည္းငယ္

ခ်က္ျပဳတ္ျပင္ဆင္နည္း
=============
၁။ အ႐ိုးထုတ္ထားေသာၾကက္သားကို
အေနေတာ္အတံုးေလးမ်ားျဖစ္ေအာင္လွီးပါ။

၂။ ေဆးဘဲဥကို ၄စိတ္စိတ္ထားၿပီး၊
သီဟိုဠ္ေစ့အလံုးကို ဆီပူပူတြင္
ခဏေၾကာ္ၿပီးဆယ္ထားပါ။

၃။ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း ဆီသတ္ၿပီး
ၾကက္သားထည့္ကာ ပါ၀င္ေသာ အရသာမ်ားကို
ထည့္၍ သမေအာင္ေမႊၿပီး
မီးျပင္းျပင္းႏွင့္ခ်က္ပါ။

၄။ ၾကက္သားမက်က္တက်က္တြင္
ၾကက္သြန္နီ၊ ပန္းင႐ုတ္ပြစိမ္း၊
ေျပာင္းဖူးေသးတုိ႔ကို ထည့္ၿပီးခ်က္ပါ။
ထုိ႔ေနာက္ အ႐ိုးျပဳတ္ရည္ အနည္းငယ္ထည့္ပါ။

၅။ ခ်က္ထားေသာ ၾကက္သားေပၚတြင္
ေၾကာ္ထားေသာ သီဟိုဠ္ေစ့အလံုးႏွင့္
၄စိတ္စိတ္ထားေသာ ေဆးဘဲဥကိုလွေအာင္ထည့္ပါ။

၆။ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ကို အေပၚမွအုပ္ပါ။
အနံ႔အရသာေမႊးႀကိဳင္ေနၿပီး လ်င္ျမန္လြယ္ကူေသာ
ၾကက္သားသီဟိုဠ္ေဆးဘဲဥ တ႐ုတ္ဟင္းလ်ာကို
အျပင္မွာ ၀ယ္ယူရန္ မလိုဘဲ
ကိုယ္တုိင္ခ်က္ျပဳတ္သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါသည္။


• ဤၾကက္သားသီဟိုဠ္ေဆးဘဲဥ ခ်က္ျပဳတ္ျပင္ဆင္နည္းကို
Feel 3 Gold စားေသာက္ဆုိင္မွ ကူညီပါသည္။

No comments: